Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/pldu298148/domains/herfstlopen.nl/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/fs/package.module.fs.php on line 263
Artikel Benno Stevering | Herfstlopen.nl

Remi Rondeel pakt dagwinst 2e editie voor klassementswinnaar Erwin Reijmer

Door Benno Stevering

WEHL – De tien kilometer werd in de afsluitende editie van de Wim Lebbink Herfstloop Competitie zondagochtend gewonnen door Remi Rondeel van Argo uit Zelhem met 34.15 minuten. Hiermee was hij 45 seconden verwijderd van zijn eigen pr. Op 1 seconde finishte in zijn kielzog clubgenoot Siraj Amal uit Doesburg die zich testte in zijn 1e tien kilometer. Erwin Reijmer van t Craftteam, woonachtig in Doetinchem voelde dat hij niet minder fit zou zijn dan gehoopt en werd derde in 35.25 minuten, maar won wel het eindklassement in Wehl. Reijmer: ‘’De afgelopen periode had ik best pittig getraind. Ik miste de aansluiting al na een paar kilometer met de koplopers. In de slotfase kon ik nog iets aanzetten. Ik was niet bijster fit en lag laat op bed. Mijn hond heb ik helaas pas in moeten laten slapen. De fitheid was er niet echt. Straks zijn de omstandigheden op 30 oktober bepalend voor een goede tijd op de halve marathon in Doetinchem. Remi en ik zullen elkaar daar weer tegenkomen en er in ieder geval een mooie strijd van maken. Voor een pr is mijn vorm nog niet toereikend, wel wil ik mijn tijd van de tien km doortrekken naar de halve!’’.

Voor dagwinnaar Rondeel wacht eerst nog een Argo trainingskamp in Schoorl. Zijn vorm is momenteel best goed. Een omslag van tempo naar duur in de training is nodig voor een langzame voorbereiding naar de marathon van Enschede. Lisa te Molder uit Zieuwent, streek de winst op bij de vrouwen met 39.09 minuten. Hiermee zat ze nog ruim een minuut van haar pr af. ‘’Het was vandaag lastig door mijn neus te ademen. Ik was namelijk flink verkouden. Helaas kon ik niet onder de 39 minuten finishen, maar hield de schade beperkt. Het parcours in Wehl is prachtig vlak met een wondermooie natuur. Met een doorkomst van 19.20 minuten en 19.40 minuten in de tweede ronde had ik slechts twintig tellen verval in de tweede ronde. Hiermee mag ik tevreden zijn. Nu is het een kwestie van afwisselen van snelheid en duur in mijn training! Mijn pr staat op 38.08 minuten. Vorige week liep ik 38.14 minuten. Het is mooi om het klassement op naam te zetten hier in Wehl.’’

Luuk Nusselder van Argo pakte de zege op de vijf kilometer bij de mannen en was met 17.15 minuten zelfs iets sneller dan in de vorige editie. In de eerste drie kilometer kreeg hij nog een goede loper van Atletico’73 achter zich aan. Zijn clubgenoten hielden het verschil met de derde en vierde tijd beperkt. Nusselder won hiermee tevens het eindklassement op de vijf kilometer. Op 30 oktober loopt hij de 7,5 kilometer in Doetinchem. Eline de Jong uit Didam, lid van het Craftteam zette weliswaar aan in de slotfase, maar was met 18.42 minuten niet sneller dan vorige week op de vijf kilometer. Sandra de Jonge van Ciko’66 uit Roosendaal werd tweede in 18.50 minuten voor Kirsten van Embden uit Elten die ontspannen liep na een periode van blessures. Van Embden gaf aan de nodige wedstrijden te paken na haar blessureperiode. Binnenkort wachten haar de Duitse kampioenschappen. Haar achillespees blijft haar zwakste punt. In Wehl liep ze ontspannen door naar een vierde plek. In Doetinchem zal Eline De Jong uit Didam de 7,5 kilometer lopen, waarna haar de zeven heuvelenloop wacht en het accent in de training op de tien en de 15 kilometer zal komen te liggen. De eerste weken liep ze in haar tempo training vijf maal duizend meter, waarna nu veel zeshonderd meters volgen maar ook wat langer tempowerk.

Ex-toptriatleet Mark Pessink praatte het evenement aaneen. Guus, de superboermascotte zorgde voor veel vermaak bij de jeugdlopen. De organiserende Stichting Sportpromotie Wehl bestaat uit een enthousiaste groep Wehlse hardlopers die zelf ook al jaren deelnemen en/of meewerken aan de Wim Lebbink Herfstlopen. Ook dit jaar zijn ze er zeker weer in geslaagd hun missie uit te dragen: ’t bevorderen van de sportparticipatie door middel van het organiseren van lokale sportevenementen, gezellige kleinschalige evenementen voor jong- en oud. Onder de toeschouwers waren ook de zoon van wijlen Wim Lebbink, Bob en diens moeder, Diny Lebbink. Bob gaf aan dat hij helaas vanwege een zweepslag niet mee kon doen. Beiden onderschreven ze het prachtig initiatief van de groep jeugdige enthousiastelingen van de Stichting Sport Promotie Wehl om het gedachtegoed van Wim Lebbink en Pac-tu-Wehl voort te zetten.

Artikel Benno Stevering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *