Door Benno Stevering

WEHL – De tweestrijd tussen meervoudig survivalkampioen Stijn Elferink uit Lichtenvoorde en langeafstandspecialist Erwin Reijmer uit Doetinchem ontpopte zich in een winst voor Elferink met een tijd van 34.14 minuten op de tien kilometer. De eerste van twee ronden in Wehl ging samen op waarbij Elferink na drie kilometer het tempo bepaalde. Reijmer die wedstrijdritme miste maar wel voor een podiumplaats gaat hield het verschil beperkt tot twee seconden en werd in de slotfase naar de tweede plek verwezen na een versnelling van Elferink. Een tevreden Elferink die volgende week niet aan de start zal verschijnen over zijn winst: ‘’Nadat ik alle mogelijke kampioenschappen in de survival op naam heb mogen schrijven heb ik besloten op mijn hoogtepunt de survivalsport na de zomer tijdelijk even los te laten en me te focussen op de hardloopdiscipline in de atletiek waar ik ook veel plezier in beleef. Wel blijf ik trials doen en trainen op schema’s van Herbert Rougoor. Nu had ik een zware trainingsweek gehad en zat slechts vijf tellen van mijn pr af. Ik had gehoopt dat ik een hogere frequentie kon maken zodat er ook een 33 minuten inzit. Maar net zoals in de survival moet je hier ook geduld hebben.  Een goede tijd komt je niet vanzelf aanwaaien. Ik zie deze overstap als een mooie, nieuwe uitdaging.’’  Erwin Reijmer uit Doetinchem gaf aan dat hij zich net niet voldoende sterk voelde om het verschil te kunnen maken. ‘’In deze aan mijn oom wijlen Wim Lebbink opgedragen loop had ik graag willen winnen. Maar volgende week heb ik nog een mogelijkheid om het eindklassement op naam te zetten.’’  Evan Oosterink van Argo uit Zelhem liep op gepaste afstand in een constant tempo naar een derde plek en pr. Na zeven kilometer beaamde hij dat het tempo daalde. Kaily Groot Zevert uit Wehl was de rapste dame in 43.22. Zij bleef hiermee Nanette Derksen uit Zevenaar ruim voor.

Jordy Kloet bepaalde de strijd op de vijf kilometer. Hij beheerste de koppositie van start tot finish en won in 16.40 minuten. ‘’Mijn hamstring was overbelast waardoor ik enkele weken rust heb gehad. De snelheid was er helemaal uit. Dit was een goede test. Mijn ambitie ligt op termijn weer bij de halve marathon. Op dit moment staat mijn physiotherapeut deze stap nog niet toe.  In de achtervolging werd Guido Engelen uit Zevenaar na twee kilometer achterhaald door Luuk Nusselder van Argo die versnelde. Uiteindelijk was het verschil 15 tellen in het voordeel van Nusselder die de tweede plek bezette in 17.02 minuten. Merlijn Wentink werd de snelste Wehlenaar in 17.47 minuten. Marco Rutgers uit Doetinchem was blij. Hij was de rapste veteraan maar dook na een lange periode weer eens onder de 18 minuten met een tijd van 17.52 minuten. Manon Mensink uit Arnhem van Ciko’66 kwam met 20.18 niet in de buurt van haar persoonlijk record van 18 minuten. Een aantal maanden had ze geen wedstrijd gelopen. Een tijd van onder de 20 minuten moet er volgens haar binnenkort wel inzitten. De Doetinchemse Bo Meerbeek werd tweede in 21.25 minuten. De parcoursrecords bleven intact.

De organisatie van de eerste herfstloopcompetitie kreeg in totaal een mooi aantal van 300 lopers aan de start. De deelnemers waren content met de snelle uitslagenverwerking van run2day. Mark Pessink sprak het evenement aaneen.

Stijn Elferink domineert in eerste Wim Lebbink herfstloopcompetitie | Door Benno Stevering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *