De Wim Lebbink Herfstloop is een begrip in het Achterhoekse hardloopgebeuren. Al vele jaren staat deze loop op de agenda van vele regionale en recreatieve lopers.

In 1980 begon Stichting Pac-Tu-Wehl met het organiseren van de Pac-Tu-trimlopen. Twee jaar later werd het omgedoopt tot De Herfstlopen. Tegenwoordig is het vernoemd naar Wim Lebbink als eerbetoon aan de in 2007 overleden oud-voorzitter en initiator.

Doorstart

In 2015 is de loop overgenomen door de nieuw opgerichte Stichting Sportpromotie Wehl. De stichting bestaat uit een aantal jonge Wehlse hardlopers. Deze enthousiastelingen gingen er niet mee akkoord dat de Wim Lebbink Herfstlopen verloren zouden gaan!

Prachtige Wehlse bossen

Het parcours van de Wim Lebbink Herfstlopen gaat grotendeels door de prachtige rustieke Wehlse bossen. Dit is een onderdeel  van een particulier landgoed.

 

Een deel van de opbrengst komt dan ook ten gunste van de stichting Vrienden van het Wehlse Bos.

Kenmerkende bruggetjes

Uniek aan de Wim Lebbink herfstlopen is dat deelnemers onder andere lopen over de kenmerkende bruggetjes in het Wehlse Bos.

Het eerste en laatste deel van de 5 en 10 kilometer (twee rondes) bestaat uit verharde wegen. De start en finish is bij Koningin Beatrixcentrum.

De 10 km start om              09:00 uur

De  5 km start om               10:15 uur

Parcours

Spetterende kidsrun

Als spetterende afsluiting zal om 11:00 uur en 11:15 uur de Kidsrun van 1500 en 1000 meter plaatsvinden. Ideaal aan deze run is dat deelnemers diverse malen over start en finish gaan. Dit gebeurt in een sfeervolle omgeving met veel publiek en met muzikale beats. Er zal een regionaal bekende omroeper aanwezig zijn. 

Zo zal de jeugd gaan ervaren hoe prettig het is om mee te kunnen doen met een hardloopwedstrijd. Voor familieleden is het een unieke kans om eerst zelf mee te doen en daarna de (klein)kinderen te komen aanmoedigen. 

Basisschool Timpaan

Zit je op basisschool Het Timpaan en heeft jouw klas de meeste inschrijvingen voor de Wim Lebbink Herfstloop? Jouw klas wint dan één jaar lang de originele Wim Lebbink Herfstlopen Wisselbokaal! Hoe cool is dat…

Familie-uitje bij uitstek

De Wim Lebbink Herfstloop is een familie-uitje bij uitstek. Voor het inschrijfgeld hoef je het niet te laten en het is nog gezond ook!