Wie zijn wij?

De stichting Sportpromotie Wehl bestaat uit een enthousiaste groep Wehlse hardlopers, die zelf ook al jaren deelnemen en/of meewerken aan de Wim Lebbink Herfstlopen. Onze missie is kort maar duidelijk: het bevorderen van de sportparticipatie door middel van het organiseren van lokale sportevenementen. Uitgangspunt is dat het gezellige kleinschalige evenementen zijn voor jong en oud.

Historisch overzicht

De Stichting Sportpromotie Wehl is in 2015 opgericht om de organisatie van de Wim Lebbink Herfstlopen op zich te nemen. Dit evenement kent een lange historie; in 1982 werden de driedaagse Herfstlopen voor het eerst georganiseerd door de Stichting Pactu Wehl onder leiding van Wim Lebbink. Toen was het al een sportief, laagdrempelig initiatief om beweging te bevorderen. Sinds de start werden de Wim Lebbink Herfstlopen al georganiseerd bij het Koningin Beatrix Centrum te Wehl, voorheen het Hagelkruis. Sinds 2019 zijn de lopen teruggebracht tot één loop.

Nieuwe organisatie, nieuwe ideeën

Door middel van een aantal extra initiatieven blazen we nieuw leven in deze hardloopwedstrijden. Zo zullen we ze meer promoten via lokale en social media. We benaderen hardloopverenigingen en lopers middels artikelen in de regionale kranten, een website, posters bij de lokale middenstand en flyers bij de verschillende hardloopwedstrijden in de regio. De atletiek- en triatlon verenigingen in de buurt worden benaderd om de loop op de agenda te krijgen.

Focus op jeugd

Onze stichting wil de jeugd aan het bewegen krijgen. Tijdens de Wim Lebbink Herfstlopen krijgt de jeugd dus speciale aandacht. We zoeken actief naar samenwerking met de basisschool in Wehl en met de jeugdafdelingen van de Wehlse sportverenigingen. Wij hopen door meer jeugd naar de loop te trekken ook meer publiek te genereren. De jeugdafstanden (1 en 1,5 km) vinden plaats over meerdere ronden, waardoor het ook voor ouders, opa’s en oma’s leuk wordt om te kijken.